vitt och marinblått! =)

Så därja, nu var det bestämt.. jag och gubben satt och prata och nu har vi kommit fram till att det nog blir finast om alla har någon med marinblått på sig, dom stora pojkarna ska ha marinblåa slipsar till sina vita stjortor och minstingen ska ju ha marinblå väst.. jag ska ha marinblå snörning på min wrap och nu är det också tänkt att gubben med ska ha en marinblå slips.. nu gäller det bara att hitta en sådan till honom! =)
 
Slipsset 6461
Bilden kommer från slipskungen.se
 
 

Funderade på en bolero!

Men så hittade jag detta!

Spetsliknande bolero!

Hur vackert va inte detta? Nu är jag sugen på att ta en del av spetsen jag har hemma och försöka pimpa ihop en sådan wrap(?), Då skulle jag behöva ta klänningen utan axelband.. dessutom var ju min fösta klänning som jag skulle sy tänkt att ha spets i ryggen, nu får jag helt blötsligt ha spets i ryggen iaf!! =) Kanske sy på minstings dopband.. ska helt klart överväga tanken! Tyckte det var så underbart vacket de dära!! =)

Kanske måste ringa min florist och höra om jag kan få marinblåa rosor istället för ljus ljusrosa! då skulle det matcha med allt annat också.. haha Skall vårat färgtema bli vitt/marinblått.. Jag som inte ens skulle ha ett färgtema!!! :)

Kram på er!!

Mer bröllopssnack! =)

Gubbens kostym är kirrad, hmm säger man ens kirrad? Den är iaf klar, nu fattas bara stjorta och slips, blev hur bra som hellst! =) kavajen var nersatt rätt så jäkla mycket, kosta 2600 kr och vi betala 300 för den och den är ny från butik.. haha det kan man kalla braskit! =) Han blev då så snygg i den nya kostymen, byxorna och kavajen är inte av samma märke men det skulle man aldrig märka om man inte visste om det! =) Min snygging till man!!!
 
Jag sitter och väntar på att min klänning ska komma!! Man är ju lite nervös över att man ska bli blåst, men det känns faktiskt ganska lungt än så länge.. Om den inte kommer, så ställer jag in hela skiten!! :P Haha
 
Ikväll när gubben är och tränar och nu när barnen sover ska jag nog bara surfa runt på alla sidor som har nått litet om bröllop att göra och lyssna på vår fiollåt.. Åsa Jinder - Bröllopsdagen!! :)
 
Btw, min sambo ville ju först gifta sig i stjorta och jeans, vilket är lite mer han! och tanken med hela det här bröllopet är ju att det ska spegla Oss, men nu har han ändrat sig, lite förvånad blev jag faktiskt.. men han tyckte att han blev så stilig i kostym att han faktiskt ville ha det på sig!! =) Få se vad han väljer för stjorta bara, och slips.. tror kanske att jag ska kolla om han inte vill ha marinblå slips som pojkarna också.. men han får bestämma helt själv! :)
 
Hehe.. den går på repeat.. Bröllopsdagen på fiol...
 
;) Ha en trevlig kväll!!

En väst till minstingen!

Eftersom det var tryck bak på minstingens stjorta så köpte jag en väst imorse som han kan ha på sig, hans storebröder kommer ha en marinblå slips på sig till sina ivorystjortor och därför passa det bra med en marinblå/vitstrecksrandig väst till minstingen!
Vann den på tradera för 64kr inkl frakt, det är en po.p i Emilstuk och eftersom stjortan också är i emilstuk(utan krage) så hoppas jag att det passar ihop!! =)
Vad som hellst för att gömma trycket som är bak på stjortan! =) Dom kommer bli så himla söta våra små pojkar!!

Servetter och bordsplaceringar....

Varför börjar man försöka sätta ihop en bordplacering innan man vet hur många som kommer? Det är ju lite väl överkurs!! Är det dessutom okej att med hjälp av slumpen välja ut vilka som ska sitta bredvid varandra!!? Haha skitsvårt de där tycker jag.. Försökte mig på genom att dra lappar, men det sluta ändå bara i att alla satt familjevis så det var väl ett tecken på att istället försöka luska ut vilka som hellre skulle passa att sitta ihop, men ändå inte så att det blev grupperingar med familjer! :) Som det så lätt blir när alla får välja själva vart dom ska sitta.. I vår gästlista är det dessutom så många som inte ens tycker om varandra/tål varandra så det gör det ännu mera svårt att välja vart folk ska sitta!!!
 
Bordsplacering eller fri placering?
 
Har iaf hittat servettvikningen som vi ska ha!! Och har dessutom provvikt den idag och den ser riktigt avanserad ut fast den är lätt som en plätt!! =) Nu har jag dock vikt den med billiga pappersservetter så det blir nog lättare vika den sen men litte mindre hårt papper?! :)
 
 

Går det en dag utan bröllopsplanering?

Nej, jag tror fan inte det! Idag har vi varit i kontakt med våran vigselförrättare Bertil och bestämt lite praktiskta saker kring vigseln, tex att han ska spela fiol när gästerna anländer till vigselplatsen så att det inte blir något prat.. sen börjar vigseln när han spelat färdigt! =) Han kom med två förslag och vi ska nu bestämma vilken av dessa som vi vill ha.. Jag har ingen aning om hur jag ska bestämma mig!!?? Vill ni lyssna på förslagen så kan ni söka åt den på t ex spotify där finns dem båda under namnet Åsa Jinder: Bröllopsdagen & Koppången. Min sambo är mer inne på Bröllopsdagen men jag måste nog ha mycket tid på mig att bestämma mig.. Kan man ha en före och en efter? haha Kommer iaf bli hur vackert som helst och jag känner bara hur lycklig jag kommer vara när jag står där vid forskanten och säkert kommer jag gråta en jävla massa också!! :)
 
Kom på just precis nu att det kommer låta som näcken.. haha fiolspel vid en fors.. Först får dom veta att dom ska åka forsränning och sen börjar näcken att spela!!!!!!! Gu så kul :)
 
Kommer iaf bli så himla romatiskt att jag fortfarande inte kan sitta stilla på stolen! :)
Så underbart!
 
Idag anmälde sig några till att dom kommer! :) Så nu är vi totalt 23 st (18gäster!) och än är det 18 som inte anmält än hur ska göra! =) Hur har vi tänkt att alla ska rymmas och äta mat egentligen? men jag gissar att det bara är ca 10 st till som kommer att komma! Vi får se! :)

Smått om planeringen! =)

Nu är alla inbjudningar utskickade och än så länge är det bara 14st som sagt att dom vill komma på mitt födelsedagskalas/min fest.. ska bli spännande och se hur många som tänkt komma! Dom har ju ca tre veckor till på sig att svara och en del kanske man måste påminna och höra med ifall dom tänkt komma eller inte! Räknar heller inte med att alla kommer att komma, men hade man skrivit Bröllop på inbjudan så hade nog inte många tackat nej, nu är det inte så som är fallet utan det blir ju ett överraskningsbröllop och då kanske det, iaf för oss mer äkta om dom valt att komma utan att det står att det kommer vara bröllop! =)
 
Har ju också spånat på en packningslista till gästerna som dom ska få efter det att svarsdatumet gått ut, till de gäster som tackat Ja! Vill ni se lite hur den ser ut! ;)
 
Obligatoriskt att ta med den 25/8:
  • Myggmedel
  • Filt / Filtar
  • Badkläder
  • Handduk
  • Tjocksockar
  • En ros i valfri färg per familj (ska bli ett torkad bukett sedan att ha kvar som minne!)
Bra att ha med sig den 25/8:
  • Stövlar
  • Fiskespö och eventuell mask
  • Regnkläder eller paraply
  • Flytväst till barn och evetuellt till vuxna
  • Varm tröja
  • Kamera
Bara för att förvirra gästerna som redan bestämt sig för att vi kommer gifta oss den dagen och som tror att dom kommer bli visade till en kyrka efter mötesplatsen och att vi sedan kommer vara i en festlokal, Men i stället kommer dom få köra 40 min i bil extra och vara utomhus "mitt i skogen" vid en fors... eeeh? Vad ska vi göra här? kommer dom att tänka, sen kommer dom få veta att dom ska få prova på forsränning.. så när dom går där mot forsen ner för trapporna och tror att det är sista stunden i livet och dom försöker komma på ett sätt att komma ur situationen så står vi där nere, vackrare än allt och det blir bröllop, I Alla Fall! :)
 
Det kuligaste är att bruden vill ju vara vackrast på festen och vi har sagt till att det är kläder efter väder och att de absolut inte ska ta på sig nå finkläder, Så jag kommer nog vara vackrast på festen.. haha (skämt och sido!) Nu kommer här en inspirationsbild!
 

Ett steg närmare ringarna!

Yes, fick tummen ur idag och beställde ringmåttet från hemsidan där vi ska köpa våra ringar, eftersom vi har massvis med ungar och aldelens förlite tid för att springa på stan och prova ringstorlek så beställde vi ett mått från internet, det är 5-10 dagars leveranstid på våra ringar så jag vi borde hinna få dom i tid! ;)
 
 
Älskar verkligen våra vigselringar så jäkla mycket!! =)

pysselfingrarna kliade!! :)

Ikväll kliade det extra mycket i mina pysselfingrar, ville först virka något.. men blev tillslut att jag provgjorde några värmeljuslyktor och en blommvas :) Här kommer lite bilder hur det blev, hade tyvärr inga levande blommor så ni får nöjja er med ett par torkade! ;)
 
 
 
 
 
Jag är osäker om knytningen men tror ändå att den enkelheten får vara! Gillar det ändå! =)
 
Kanske ändå skulle virka något? Servettringar i mormorsrutor..? ska iaf prova :)

Ingen prinsesstårta här inte! :)

Det här med att få en anledning att sy in klänningen går si så där, man kan inte både motionera och kränga en hel tårta ungefär, det fungerar liksom inte så!
Bara för därför kommer här en massvis med bilder på mat och tårtor! :)
 
Vad skulle ni säga om detta och skaldjurssnittar(med tunnbröd) till förrätt, medan grillen blir varm?
 
Eller varför inte med gravad lax? ;)
Det är på ett ungefär så här som jag tänkt mig tårtorna, men med choklad innuti? Fungerar det tro? :)
Iaf choklad på botten(kärleksmumssmet), vad kan man ha för smak? tänkte vara dela brödet i två delar och istället för två smaker ha maxat med bär ovanpå =)
 
Vad sägs om iden att skicka med packlista till gästerna? Med baddräkt, fleecetröja, regnjacka, stövlar, vatten och vattenflaska etc.. bara för att förvirra.." Va fan ska vi göra egentligen?!" Sen ska jag prata mera med sambon om hur vi ska lösa de här med att lura dom att dom ska forsränna! haha skulle vara så kul om dom stod där uppe och gick ner för trappen i tron om att det var deras sista stund i livet... (skadeglad!)

Planer på högvarv!

Tankarna går på högvarv hur vi på bästa sätt ska kunna förvirra gästerna som tror sig veta att det är bröllop på G. Så att dom inte vet ut eller in, tills dess så blåbnekar vi bröllop så långt vi bara måste! =) Hehe vi har redan suttit och diskuterat om roliga vändningar på tex rutten som dom ska måsta åka för att ta sig till forsen, en evetuell forsränningskurs uppe vid informationsplatsen innan dom går ner till oss bland annat.. Vill verkligen att det ska blir förvirrande och kul :) SÅ att dom kan sitta där mitt i stunden och tänka, nä, det kanske inte blir bröllop iaf..
 
.. Haha blev lite mer jobb med detta än vad vi planerat kanske, nu måste vi planera ett icke bröllop och ett bröllop på samma gång.. Vi får se hur vi gör.. ställer kanske in hela kalaset om det kommer fler påhopp!!
 

Ni förstår inte att ni förstör för er själva!?

Vi känner att vi blir riktigt sura, dom som blivit bjudna på vårt bröllop vet ju egentligen inte att det kommer bli ett bröllop men dom är ändå stensäkra på att detta ändå kommer att ske, och det tjatas om att dom VET och bla bla, kan man inte bara respektera att vi vill gifta oss i hemlighet, att det ska bli en överraskning.. Vi funderar starkt på att bara skita i alltihopa bara för att smälla alla på nästan, ändra inriktning helt och hållet och bara ge alla en tankeställare, om dom inte ger sig så kommer dom inte få vara med!

Vi tänkte ju först gifta oss med bara två vittnen var, men sen ändra vi oss så att alla skulle få vara med men utan att få en inbjudan till bröllop, men folk fattar inte att dom förstör för sigsjälva och kommer missa bröllopet om dom inte ger sig snart!

Sambon föreslog idag att vi istället skulle gifta oss dagen före, eller på kvällen när alla var påväg hem, ba: Ja men innan ni åker så finns det något vi vill säga! Så att dom mot slutet ska fatta att det INTE är ett bröllop... Vi vill ju inte att dom ska komma bara för att det står "bröllop" på inbjudan.....

Nu ska jag ut och springa lite så att jag kanske får anledning att sy in bröllopsklänningen, har bara promenerat med rask takt förut men ska introdusera kroppen för lite joggning så har hittat ett "lär dig jogga"- program.. gå i fem minuter, Jobba i fem :P Sen kommer jag väl hem efter en halvtimma? om jag orkar så länge.. haha önska mig lycka till! :)

Mitt armband kom idag! :)

Jag specielbeställde ett armband precis så som jag ville ha det! Kommer att bära det på vänster handled under vigseln och sen att ha det som minne efteråt! :) Så här ser det ut!






På ovansidan taggen står det "FÖR ALL TID" med betoning på ALL eftersom dom inte sitter ihop all och tid :) Alltså inte för alltid utom för All tid.. Och på baksidan av armbandet står det datumet som vi ska gifta oss på 2012 08 25 :) Haken hakas fast på undersidan handleden i ett hjärta! :)

Det är så vackert! :)

Klänningsuppdatering

Man ska ju inte ropa hej fören man hoppat säger dom ju men just nu känns det ruggigt bra med klänningen, köpte ju en kinaklänning från tradera och igår pratade jag med henne i telefon, och sen hade hon fått fem nya positiva omdömen varav tre var samma klänning som jag köpt, där dom var nöjda med allt så som leverans, tid, kontakt, kvalité och resultat.. dessutom hade en vunnit den 25 maj och gjort omdömet igår vilket betyder att det tog 21 dagar inkl helgdagar, vilket betyder att jag nog kan räkna med att det inte tar så lång tid att få klänningen ändå, så jag kanske har den i början av juli som jag hoppas.. Är ju skönt om man får den lite före så att man kan sy in den om det behövs, för ut skall den INTE sys!! haha ;)

Ha det bäst alla där ute i världen, här kommer en inspirationsbild! :)


(jagblirsnartfru.blogg.se)

Klänningen betald!

Klänningen är betald och beställd, fick mäta min otroligt smäcka kropp och så det blir måttad precis efter mig, sen tog jag mig en popcornpåse, tryckte i mig den och gick sedan på en rask prommis med vovven i 30 för att döva skuldkänslorna, är förkyld men vill så himla gärna snöra på mig springskorna och dra mig ut i spåren.. Det är ju lättare sy in en klänning än att sy ut den, visst!? ;) Den kommer iaf att komma i mitten av Juli som senast!

Har även beställt en vit kuvertväska att ha på bröllopsdagen, med det allra viktigaste i.. Vad kan vara viktigt att ha med i väskan, tycker ni?
http://media1.redcatsnordic.com/ellos//images/products/large/27-65/27-6579.jpg

Nu ska jag dra med mig vovven och gå och lägga mig, sambon ligger redan och frågar vart jag tagit vägen.. jag ska bara!! ;)

Ljuslyktor

Jag har införskaffat mig riktigt många tomma barnmatsburkar som jag tänkt pyssla ihop till ljuslyktor, även om jag inte visste exakt hur jag skulle göra så är jag nu rätt klar med hur jag ska pyssla ihop dessa men med andra färger på banden!





( bilderna kommer från http://karlekmedordochfoton.se )

Min brudbukett!

Jag ville ha så lite trams som möjligt i min bukett och började först med att jag bara vile ha en medelstor bukett med brudslöja, ungefär som dessa buketter:




Men sedan kom jag fram til att jag ändå kanske skulle piffa till den med lite klassiska rosor iaf, så jag beställde denna bukett av min florist! :)

Brudslöja
Dock utan de där gröna bladen "hjärtan på tråd" och pälorna.. Jag är så nöjd med den, så himla nöjd! :)

Sedan är det tänkt att vi ska köpa vanliga vardagsbuketter som finns på typ Ica och Coop för att göra egna bordsbuketter!

Välkommen till våra bröllopsplaner!

Hej, eftersom vi i hemlighet har bestämt oss för att gifta oss tillsammans med våra nära och kära så startade jag den här bloggen för att dom i efterhand ska kunna gå in och titta på våran planering inför den stora dagen, vi bestämde oss på allvar att vi skulle gifta oss i augusti för ett tag sen nu men börjar med bloggen nu! Därför kommer nu ett jätteinlägg på allt vi bestämt oss för redan! :)

Vigseln mellan oss kommer att äga rum vid Mårdseleforsen i Västerbotten, den 25/8 2012. Vi har inget direkt tema, men skulle ändå vilja säga att naturen och ecotänk kommer att speglas i vårat bröllop och på vår fest. Ett naturligt bröllop med kärleken till varandra och naturen i centrum. Festen kommer att vara i vår stuga vid en sjö där det kommer att mysas till det riktigt ordenligt och maten som kommer att bjudas på är Grillbuffé.. Detta är verkligen precis så som vi vill ha det och jag är så lycklig att jag har världens bästa sambo som jag kommer dela denna dag och hela livet med, kommer nog vara pirrigt som fan att stå där vid forskanten och säga ja till varandra! Men ack så jävla romantiskt det kommer att bli.. Kan inte vänta!! :)

Här kommer lite bilder som visar lite hur vi tänkt hittils! :)

Här kommer vi att stå när vi säger JA!! till varandra, vid Mårdseleforsen i Vindeln Kommun, Västerbottens län.



Vi kommer att stå snett till höger, och utsikten som kommer att vara bakom oss visar sig på bilden här nedanför! :)



Nu är det dock vårfloden på dessa bilder så det är ganska mycket vatten men effekten kommer vara densamma i augusti även om ljudet inte kommer vara så högt!!! :)

Det kommer bli så himla romantiskt att jag knappt kan sitta stilla på stolen! :) haha

Vad har vi mer kommit fram till då? Jo, här är min klänning, dock vet jag inte om jag ska köra med eller utan axelband..



Det är en empireklänning med knyt där bak, hade tänkt sy en egen klänning egentligen men det skulle se ut ungefär så här fast med spets där bak istället för korsettknytning, men när jag hittade denna och själv insåg att syandet skulle bli aldelens för stort uppdrag så slog jag till på denna istället! :)

Våra ringar är en vacker kombination mellan det hårda materialet Titan och den mjuka vita guldet, min ring har dessutom 12 st dimanter som sträcker sig från en sida till den andra tvärsöver, ja här kommer en bild! :)



Vad mer har vi kommit fram till? Jo, att det ska blir så mysigt som möjligt ute i stugan där vi ska äta, eftersom vi bjudit på födelsedagskalas och inte till bröllop för att det ska bli en liten överraskning när de väl kommer till Mårdseleforsen så kommer vi ha ett lätt stämning med grillbuffe, det kommer vara mysfaktor över hela stället och våran klädkod är KLÄDER EFTER VÄDER! Vilket betyder att vi kommer vara ute så mycket som möjligt och regnar det så kommer vi fortfarande försöka vara ute, filtar och kuddar kommer vara ett måste i vår inredning och jag kommer även försöka få tag på en hel drös med trasmattor att pryda golvet med/under bord och stolar för at det ska vara mjukt och mysigt under fötterna/skorna! typ som på denna bilden..


Fast då så att det täcker hela den yta där man ska visstas, kommer bli jättemysigt och häfftigt eftersom alla mattor ser olika ut och är olika stora så kommer det ge en häfftig och mysig effekt! :) Kommer samla in gamla trasmattor hela sommaren så att det förhoppningsvis inte kommer kosta mig en krona :) EKO!

Jag känner att det är mycket som vi planerar som känns onödigt att ta upp dock kan jag säga att duktingen kommer bestå av olika sorters tallrikar, bestick av olika sorters gaffel och kniv och sked, enbart för att jag älskar osymetriska saker, saker som inte hör ihop men blir snygga tillsammans! :)


Jag känner att det får vara en bra presentation detta av vårat bröllop i slutet av Augusti i år, jag har redan nu öppnat min blogg så det går att läsa från och med nu, men gästerna kommer inte få del av den fören vigseldagen! Så välkommen ni utomstående och om det är slutet av augusti så säger jag även välkommen till er som varit gäster på vårat bröllop, trevligt att se att ni vill kolla våra förberedelser! :)

RSS 2.0