Lingonkola!

I veckan har jag smakat lingonkola, hur himla gott som hellst! Så idag har jag äntligen kommit för att försöka hitta ett recept, trodde det skulle vara betydligt svårare än vad det var! Men hur som så hittade jag et recept på
alltommat.se. Dock är alla recept jag hittat likadana! :)
 
Lingonkola
 
(bilden är lånad av klarakling.blogg.se)
 
 Ingredienser:
2 dl frysta lingon (100 g)
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
 
Gör så här:
Klä en form 20 x 20cm med bakplåtspapper.
Låt lingonen tina och mixa de sen med typ en stavmixer.
Blanda sen ner lingonen i en kastrull tillsammans med vispgrädde, socker och sirap.
Låt det koka upp och sänk sedan till medelsvagvärme och låt det bli 120 grader, går bra kolla med kulprov.
Rör lite under tiden. Häll kolan i formen och låt sen stelna i kylskåpet.
Skär kolan i lagom stora bitar och rulla in dem i smörgåspapper.
 
Nu vet jag inte om det var exakt detta recept som jag smaka lingonkola av i veckan men jag gissar på det!
 
Hur goda som hellst! :) Kanske kommer dessa finnas med på bröllopet!?

Äntligen tillbaka!! =)

Har varit bortrest i en vecka men nu är jag hemma igen! Därför har det stått stilla på bloggen, men ja allt går frammåt och ringarna kommer förhoppningsvis båda två nästa vecka! Ska bli kul se dem tillsammans! Jag skickade ju tillbaka min för att dom missat på graveringen och att en diamant i den var trasig, så ni hoppas jag att jag får tillbaka en hel ring med rätt gravering.. Dom har varit super bra dom vi köpt av men känns ändå som att det krånglat lite väl mycket, en diamant ska väl inte bara vara trasig så där? Tur att jag upptäckte det!
 
Provat smink idag men insåg snabbt att smink inte är min grej, hmm vet inte hur jag ska lösa detta för jag klarar mig nog inte med prylarna jag har hemma och jag vet inte om jag har råd köpa nå avanserat när jag ändå inte kommer använda det igen? Vi får se hur jag löser de där.. eftersom vårt bröllop inte ska handla om pengar så ska vi hålla nere kostnaderna så mycket som bara går, så att bli sminkad finns inte på kartan dessutom så är det aldelens för långt till närmaste sminkös för att den också ska vara ekonomiskt försvarbart, eftersom vi kommer hålla till "ute i skogen"...
 
Undrar om man ska skicka bilder till Vindelns kommun efter det att vi gift oss i mårdselforsen? Jag tror att vi kanske blir dem första? Jág vet inte.. har inte hittat bilder eller info om eventuellt tidigare bröllop! haha skulle kanske vara kul för dom också att se vad som hänt där nere =)
 
Planen om tallrikar av trä är pasé, men lite annat som är bestämt är vilken skumpa som skall drickas och bordsplaseringen, hade räknat med att ha 4st på bredden vid borden men måste tänka om eftersom borden bara rymmen tre på bredden.. Mer då? Jag vet inte.. Maten är som färdig vad som skall finnas, men inte direkt förrätten.. blir ju inte direkt någon förrätt heller utan mer som en snaskbord vid ankomster och skålen!
 

Tack för idag!

Idag insåg jag nog bara mer hur mycket jag längtar till vårt bröllop, vi var på min sambos brors bröllop och även om det var fint och underbart på alla sätt och vis så är det inte så som vi vill gifta oss.. och jag längtar så oerhört mycket nu efter att bli herr och fru, till att säga att det här är min man, till att stå där hand i hand och förklara att man vill leva resten av livet ihop i samhörighet med familj och vänner som valt att komma den dagen, vår dag! Den 25/8 2012! Jag älskar min karl så oerhört mycket och han är mitt hopp och min framtid! :)
 

Nog mycket fylleprat för ikväll, men jag vill bara säga att dagen har varit underbart trevlig och det är skönt att vara hemma igen.. barnen somna 23:00 och jag ska ta två ipren när jag går isäng och hoppas på att det blir sovmorgon för hela gänget! :) Tack för ikväll!
 
Hoppas att alla som inte ännu tackat ja, gör det imorgon för vi vill ju att så många som möjligt kan komma och att ingen kommer sen och säger att dom vill komma för vi vill ju börja planera mat och plasering av bord, absolut senast fredag nästa vecka måste vi få in alla jatack.. även om sista dagen är imorgon!!!!!!
 
Nu ska jag gå vidare på internet! :)

(inlägg publiserat i efterhand)

Hjälp vad många som kollade min blogg igår! Det måste ha varit ringen som drog all uppmärksamhet!! ;) Hur som hellst så är jag oviss om hur jag ska göra med min ring, har fått ett mail nu där dom vill rätta till sitt misstag och vill då att jag skickar tillbaka ringen till dem så ska dom gravera in dubbelhjärtat som saknas, men jag måste ju ha ringen innan den 20/8 för att den säkert ska kunna hänga med till bröllopet.. det är visserligen över en månad bort, men eftersom dom tog mer än två veckor på sig att gravera ringen sist efter beställningen så är jag rädd att det ska ta lika lång tid igen... Dom skrev inte ens att dom skulle betala frakten, den vill jag då inte stå för!!!
 
Vill jag verkligen skicka iväg min ring nu när jag äntligen fått hem den! =)
 
 

Min ring kom idag!

Jaa, det gjorde den och det är bara hur jäkla fin som hellst, sitter som en smäck och jag kan inte vänta tills jag får den på fingret på riktigt!!! :)
 
 
En enda liten sak som jag är missnöjd över! Jag ville ha ett dubbelhjärta ingraverat i ringen, och det står med på ordern, vilket man väljer genom att välja olika alternativ... Jag fick inte med den, så nu har jag skickat mail dit och fråga hos dom ska lösa det! :P Så här ser ringen ut från hemsidan!
 
Den är precis som förväntat och titanet är urvackert tillsammans med det vita guldet och diamnterna!!!! :) löv it..

en jobbig hemlighet!

Hur fasiken ska man kunna hålla detta bröllop hemligt för utomstående? Är flera gånger som jag är nära att försäga mig och häften av gästerna tjatar om att dom minsann VET att det kommer bli bröllop.. nu har vi sagt att om dom förväntar sig bröllop så kommer dom bli besvikna! Blir lite fundersam om dom egentligen tänker på vad dom säger, vi har bjudit till Mitt födelsedagskalas och dom tjatar om att vi ska gifta oss.. tänk om det var så att jag bara skulle fylla år, fatta vad ledsen jag kunnat blivit då att det inte är nog kul med ett kalas?? Vi pratar ofta om att bara skita i att folk ska få vara med bara för att dom tjatar så förbannat! Men nu kanske dom är tysta efter att vi sagt ifrån!
 
Det jobbigaste med denna hemlighet är att inte dela den med alla, tex så finns det en del personer i min omgivning som ska gifta sig i sommar och dom får glada lycköskningar kors och tvärs och ja bla bla.. men inte jag... haha jag har ju valt den här vägen för att det kommer bli så kul sen och att jag älskar överraskningar men lite att karamellen förlorar man helt klart när man gör det hemligt! =) Dock blir det nog bara roligare sen, det bästa med det är att man får visa sen vilka underbara platser vi valt till vårt bröllop, forsen i mårdsele är helt magisk och jag vet att det kommer bli underbart! Hela det här bröllopet skriker våra namn och är så mycket oss... inget prinsessbröllop i en kyrka och där maten kommer i behållare.............. :P Inget fel med det kanske om man gillar sånt.. Men så vill inte vi ha det! :)
 
Snart har sambon semester  och då ska vi åka till stugan och räkna på hur vi ska ställa borden etc. Då vet vi dessutom hur många som kommer. Alla har inte anmält sig än men jag räknar väl med att nån till kommer, jag vet då en av mina kusiner som tjata om att vi ska gifta oss så att hon får gå på bröllop, jag hoppas då att dom anmäler sig annars får jag försöka övertyga dom på nå snyggt sätt.. haha =)
 
(sökte på google.se "Bröllop i det fria" och denna bilden dök upp!)
Kan någon säga mig why!??

Min klänning!

Igår skulle sambon hjälpa mig att snöra klänningen och jag kan säga det att även om det inte blev så bra och eller att han var så nöjd under själva proceduren så blev den iaf snörad och jag kunde ta ett foto, nu är det ju egentligen inget br foto eftersom jag cencurerat så mycket som bara går.. haha men det är det här ni får nöjja er med! =)
 
Den är lite för lång fram så jag funderar på att antingenså får det duga med mina 2cm klackar eller så syr jag upp den, på säkert nå fult sätt!( är barfota på bilden :/ För nå högre skor kan jag inte gå i.. Eller vill gå i, vill ha mina svarta som jag köpt! =) Jag vet inte om det har med klänning, min kropp eller sambons knytning att göra men jag fick ett jättearsle i klänningen och jag vet att jag förut haft stor bakdel förut men sen jag gick ner i vikt så har det blivit mindre och mitt största problem just nu är min mage....
Jag tycker iaf att min klänning är jättefin! =)
 
Nu är det mindre än en vecka kvar tills alla ska ha svarat på inbjudan, efter det är det råplaneringen på mat och placering av bord, vi ska till festplatsen nästa vecka och då får vi gå igenom om allt de vi vill är möjligt! =)

Viktbeskymmer!

Nu måste jag skärpa mig, för att jag fortfarande ska få mig i klänningen om 1½ månad så måste jag sluta äta som en häst.. Jag har smyggått upp ett kilo och det är fan helt otoligt att det inte är mer som jag vräker i mig.. skulle vilja äta lite pulverdiet så att jag får bort det här förbannade ätbejäret så att jag kan börja om med kaloriräknandet, hade ju som plan att gå ner 5 kilo till till bröllopet men det känns nästan omöjligt just nu eftersom det är så lite tid kvar, dock skulle jag kunna hinna på ett kilo i veckan.. Men jag har inte råd att köpa massvis med naturdiet just nu, och när det kommer in pengar så känns det som att det ändå är försent att ens börja, kanske går ner 2 kilo vatten och sen är det bra med det.. Förlåt min attityd, men känner mig mest som en övergödd kossa just nu, även om jag vet att jag inte är det!
 
(bilden tillhör lappeklipp.blogspot.com)
 
Måste tvinga sambon att snöra klänningen i helgen så att jag verkligen vet att den passar och sitter snyggt, så kanske jag får lite positiv energi av det, just nu vet jag bara att jag får på mig klänningen och med snörena i ögglorna typ, inte hur den sitter snörad..
 
Har ett till problem igårkväll innan vi skulle isäng fick älsta sonen utegångsförbud, vi bpr i lägenhet på andra våningen med balkong, och idag är den varmare dagen på länge... HUR GÖR MAN??? Jag vill inte ha utegångsförbud.. Sonen började morgonen med en komprimiss, Om jag får gå ut och istället ha kompisförbud(gården vi bor på kryllar av barn!) haha men jag tvivlar på att han kommer klara av det så jag tyckte istället att han kunde få gå ut och bara få sitta på en filt... Fan vilken elak morsa jag är, mot migsjälv... nu när solen äntligen lyser ordentligt och det är badväder!!

Förslag på förrätter..

.. ikväll har jag suttit och kollat in en gäng massvis med förrätter som man skulle kunna ha och jag fastnade för några. Det är väl meningen att förrätten inte ska vara en sån stor grej, utan mera att om man vill så kan man gå och plocka sig något att äta medan grillarna ska bli varma och köttet ska bli ätbart! =) Här är iaf några av mina förslag:
 
GRÖNA MUSSLOR, detta är ett måste, säger sambon nej så kommer jag säga "skit på dej!" ;) Dessa ska bara vara snabbt gratinerade i ugn med ett vitlökssmör! :)
 
Någon slags silltappas, men då tänkte jag mig bara den i mitten här på bilden med potatisen, men då med skärgårdssill! Tänkte att dessa också kunde göras i en mer "mänsklig"(för dem som inte gillar sill) variant med rullad lax.
 
Friterad lax, alltså hallå! tänker ni, men jag blev så himla kär i detta recept att jag tror på det till 100%! :)
 
..Och lax i tunnbrödrulle, en klassiker! Ja, alltså vad tycker ni? Känns det som att jag gått bananas eller känns det spännande? Man kanske även kunde slänga in nå räkspett också.. Det gäller ju att hitta något som alla kan äta av, finsmakaren som MIG och lite med fegskiten som min sambo! ;)
 
Förrätten är ju inte som en vanlig förrätt utan mer som en "hålla magen flytande!" ;) Vad säger ni om den här idéen till förrätten också då? ;)
 
Jag blev bara så kär i dessa, vad tror ni? kan farsan fixa ihop ca 30st sånna hära? samt till tårtan och annat för uppläggning.. Går ju använda som mysved på kvällen.. Vad gör han inte för sin stora prinsessa som ska gifta sig!!! :)
 
(Ps. jag äger inte rätten till någon av bilderna i detta inlägg!)

Mina egna bilder!

Tänkte jag skulle visa lite egna bilder! =)
 
Detta är då min klänning som jag ännu inte har en bild på ännu, men det kanske är lika bra? att ni inte får se det fören den stora dagen? ;) haha Jag har plockat bort de där axelbandet och blomman så att den blivit mer "ren" så som jag vill ha den!! Nu överväger jag att ens ha den där "boleron", istället bara byta ut banden till korsetten till de blåa! :) Om jag nu ska kämpa i fördärvelse med varenda liten soldroppe att bli brun så kanske jag inte ska dölja de då!!?
 
Här är iaf pojkarnas överdelar, dom ska ha jeans som dom redan har hemma till detta! :)
Hoppas på fint väder så att lillkillen kan vara barfota, hade absolut ingen lust köpa skor till honom när han ändå ska bli buren( 7 månader gammal ).. Och det ser inge snyggt ut med bara sockar.. Dock kan han ju ha tjocksockar på sig, men känner inte heller att det blir snyggt! =P
 
Hejsvejs!

Går i pysseltankar!

Fixa frillan och förbereda för en dag i parken! =) Skateparken dessutom så att sonen får cykla i ramparna som har älskar, det är vekrligen hans grej, trixa och spexa! =) Han är dessutom bara fyra, fast han fyller fem i september! =)
 
Har funderat ett tag på hur vi ska göra med bordsplaceringskorten och om dom ska få en present typ, minns inte i skrivande stund vad det heter, men nu tror jag att jag hittat vad de ska få, ska göra egna kuvert varpå deras namn ska vara och i tänkte jag pyssla ihop en tepåse med egen etikett på och kanske ett roligt recept på ett frukostbröd, typ mitt eget recept på scones.. sen skulle de va kul med något mer, men vet inte än, det rymms väl inte hur mycket som hellst i den heller.. tepåsen tänke jag en sån där pyramid, den är ju lite roligare än platta! =) Har ni något förslag på något mer att ha i kuvertet? =)
 
(bild från http://designannique.blogspot.se)
 
(bilden kommer från http://jenny-mittarkiv.blogspot.se)
 
Fast då med nått mer kärleksfullt på etiketten! Jag verkligen känner nu hur mycket fint det finns att pyssla ihop, vi får se om jag ens hinner allt =)
 
Kolla in vilken fin från: http://konfettiform.blogspot.se
 
Det har inte hänt så mycket mera, jag var ute och gick en mil igår, 1 timma och 48min tog det! :) Det längsta jag brukar går är drygt 4 km.. haha för nått år sen så gick jag över en mil varje kväll! :) Men nu finns inte riktigt tiden till det! Men man vill ju gärna att bröllopsklänningen ska sitta tjusigt den 25 augusti! =)
 

Lite insperation!

Hej och god morgon! Idag är det Måndag och en ny vecka har börjat.. det är drygt 6 veckor kvar till bröllop och jag vet inte hur jag samtidigt ska hinna med att leva när jag lever i bröllopstankar varje dag! =) Haha, igår satt jag och kolla  runt på internet om olika pyssel och fastnade för denna!
(bilden kommer från hemmakanalen.se) Så det blir för mig att tillverka dess, men vad ska jag använda dom till? Jag satt och spåna på att man kanske skulle ha den som chips, godis skålar, Annars kan man ju också ha bröd och frukt i dem.. Jag älskar iaf dessa och kommer att göra några stycken, allt man behöver är en skål, gladpack, trälim, vatten och en pensel! =)
 
Måste också på nå vänster räkna ut hur många ljuslyktor jag måste pyssla ihop, vet ju ännu inte ens om det är möjligt att rymma alla på festplatsen, nu har dock dom resterande som inte sagt om dom kan komma eller inte mindre än två veckor på sig att bestämma sig! =) Hur många har egentligen tänkt komma på mitt "födelsedagskalas" ;)

Svar

Fick en fråga om vart våra ringar och klänningen är köpt?
 
Svarade den kommentaren men tänkte att jag kunde ta det här också! =)
Ringarna är köpta på Smyckenet.se och klänningen är en kinaklänning som jag köpt från tradera av en som har kontakter i kina, eller nått haha.. Men den finns också att hitta här: Empire brudklänning!
 
Klänningen kom för överigt igår mitt på dagen, en lördag.. Hade inte tid att prova den ordentligt igår så ska kolla om sambon kan hjälpa till och tvärsnöra ikväll ska jag kanske bjussa på en bild! =)
 
Den va iaf jättefin!! =) Ska ju fixa till den genom att plocka bort blomman och bandet över axel så blir det precis som jag vill ha den!!
 

RSS 2.0